UN ANY MÉS, L’OLÍMPIC BARCELONA A LA 11th CHALLENGE PRINCE ALBERT II DE MÓNACO

Per tercer any consecutiu, l’OLÍMPIC BARCELONA ha participat en una de les competicions anuals de rem de mar del Mediterrani més importants i amb més participació. 53 clubs de 13 països s’han donat cita en l’entorn incomparable de Mónaco per  disfrutar d’un cap de setmana de rem de mar en estat pur.

Aquest any el club ha participat amb tres tripulacions:

– 2xSF: Eva i Ines

– 4x+VM: Sinu, Jaime, Nacho i Stefano

– 2xSM: Eloi i Sinu

L’equip va arribar divendres a la nit, amb temps només de sopar i anar a dormir. Dissabte al matí ben d’hora ja estava al Yatch Club de Mónaco per muntar, preparar i enllestir les embarcacions. Moment també de recollir acreditacions, dorsals i obsequis. A les 12h va tenir lloc el briefing, a partir del qual ja es va posar en marxa tota la mecànica de la competició: recollida de dispositiu gps per part dels capitans de tripulació, aglomeracions a les palanques d’embarcament i una pluja persistent que va anar augmentant a mida que passaven les hores, acompanyada a més de vent i mala mar. Un autèntic repte per a tots els remer@s!

Les primeres en participar van ser les veteranes Eva i Inés que competien en 2x com a seniors perquè aquesta modalitat no es convoca en masters. La sortida es va fer esglaonada amb 3 minuts de diferència entre 4x, 2x i 1x. Regata duríssima per les condicions metereològiques de 6000m de recorregut amb 5 boies de viratge i arribada al Port de Mónaco. L’equip de l’OLÍMPIC classificat en 8ª posició

A la segona regata participava el 4x+VM amb l’Eva al timó, les condicions climatològiques anaven empitjorant i el vent bufava més fort. Després d’una petita confusió en la primera boia i de lluita per aconseguir el cap de regata, l’OLÍMPIC va entrar en 2ª posició a 18 segons dels guanyadors que va ser la tripulació de Westminster School Boat Club, obtenint així la medalla de plata.

A la tercera regata de dissabte, poc després de començar, la tripulació de 2xSM va haver d’abandonar per trencament d’una chumacera.

Després de la cerimònia d’entrega de medalles, l’organització va oferir una visita al Musée Océanographique de Monaco, seguida d’un sopar en un dels salons nobles de les  mateixes instal·lacions. Moment ideal per compartir amb remers d’altres clubs les experiències viscudes en competició i per contrastar com es viu el rem de mar en els diferents països. Com sempre, germanor i bon ambient i uns organitzadors impecables i pendents de tots els detalls.

Diumenge a les 8h del matí ja començava el briefing i a les 8’30h les primeres tripulacions ja començaven a embarcar per participar en la segona jornada de regates.

Per sort, va deixar de ploure,feia poc vent i timidament va començar a sortir el sol.

La regata de diumenge va ser de 3400 m amb 3 boies de viratge.

La sortida una mica més complicada i estratègica donat que a cada regata les sortides no van ser esglaonades sino que totes les tripulacions van sortir en la mateixa sortida: 4x juvenils i mixtes, 4x veterans femenins, 2x femenins  i 1x femení. En aquesta regata l’Eva i la Inés, com a 2xSF  van entrar en 5ª posició.

La següent regata, la dels 4x+VM, entre d’altres modalitats va sortir també puntualment a l’hora prevista, més de 30 tripulacions sortint a la vegada. La tripulació de l’OLÍMPIC va escapar habilment dels xocs i tumults que sovint es produeixen en aquestes situacions i va poder-se situar amb 5 tripulacions més al cap de la competició. Altre vegada i de forma molt contundent, la tripulació de Westminster es va situar en primer lloc des de el principi i el va mantenir fins al final. L’OLÍMPIC va aconseguir entrar en 3ª posició per darrera de London Rowing Club i per davant de la Canottieri Sanremo. medalle de bronce doncs per l’equip!

I l’última regata del dia, en la que va participar el 2xSM de l’OLÍMPIC també va estar marcada per una petit problema tècnic amb un rem a la recta d’arribada quan estaven a punt d’entrar en 3ª posició. Finalment es van haver de conformar amb la 4ª posició, molt meritòria tenint en compte en les condicions que van haver d’arribar

A la cerimònia d’entrega de medalles, a més , el nostre club va obtenir el trofeu al 10è Club millor classificat d’entre els 53 clubs participants en la Challenge, un autèntic honor i orgull! Els 10 primers clubs millors classificats són els que obtenen aquest trofeu

Esperem continuar creixent i en alguna edició del futur poder-nos emportar el trofeu del club millor classificat!

Felicitats a tot@s els OLÍMPICS que heu participat! Orgull taronja!!

Volem felicitar també als companys de clubs espanyols que aquest any s’han animat a participar en aquesta competició. Allà hem compartit també regates i bons moments amb remers de Santa Pola, Universidad de Valencia i Málaga. Enhorabona a tot@s!

En quan estiguin disponibles tots els resultats i classificacions us passarem el link.

L’any que ve tornen disposats a donar molta guerra!

MONA2582

Quant a Olímpic BCN

CLUB MULTIESPORTIU: REM OLÍMPIC, REM DE MAR, RUNNING Esport i natura
Galeria | Aquesta entrada ha esta publicada en Rem de mar. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.